Grunnkurs i Smeller kl. 2 (SPESIALSØK)

Grunnkurs  i Smeller klasse 2 tar deg for alvor inn i hundens forunderlige verden av deteksjon, diskriminasjon og identifisering av lukter!
 
I kl. 2 må hunden kunne beherske øvelser der det er lagt inn negativer (forstyrrende ID-lukter). Skinn blir erstattet med bommulspads som luktbærer. Det forutsetter at hunden har forståelse for «smelleren» og har en sikker markering. I tillegg er det etablert gode forsterkere og belønningsstrategier, og hunden har høy motivasjon og arbeidsglede.
 
Dette er et praktisk og teoretisk kurs hvor vi i hovedsak jobber med:
* Ulike øvelser for diskriminering og identifisering av ID-lukt i forskjellige flervalgsbaner, karusell og plattform.
* Etablering og dokumentasjon av hundens stimuluskontroll.
* Håndtering og kontroll av lukt (positiver og negativer), luktbærere og søkeutstyr.
* Økt forståelse for lukt! (kontaminering, de-kontaminering, konsentrasjon, kontrast, persepsjon mm.)
* Organisering, loggføring, kontrollere og analyse
* Vi ser på ulike treningsmomenter opp mot øvelsene i kl.2.
* Ferdigheter for å bli en bedre hundetrener
* og mye mer!
 
Målgruppe: Du og hunden har deltatt på grunnkurs og kan øvelsene i smeller kl. 1. Du trenger ikke å ha konkurrert i Smeller eller ha opprykk til kl. 2, men hunden bør ha høy motivasjon, en god søksforståelse og markering.
 
 
 Kurset ledes av Kamilla Langlien
 
Vi holder til i flotte lokaler, rett utenfor Drammen sentrum. Der vi disponerer over 1000 m2, en rekke ulike innredete rom, mengder av søksutstyr, eget rom med søksplattform og rondell i tillegg til andre muligheter for line-ups.
Kurset går over en helg:
Fredag 15/3 kl. 18-21
Lørdag 16/3 kl. 9-17
Søndag 17/3 kl. 10-18
 
Pris: 2950,- 
Antall deltakere:9
Påmelding:    post@smellerhund.no
(betaling av kursavgift=deltagerplass)
 
Påmeldingen din er bindende. Ved avmelding 14 dager før kursstart gis 1/2 refusjon av kursavgift, 7 dager før kursstart gis ingen refusjon av kursavgift, men du kan selv ordne en erstatter hvis du blir forhindret til å delta, helt frem til kursstart
 
Ansvar i forbindelse med kurs: Kursdeltager deltar på eget ansvar og er selv ansvarlig for eventuell skade hunden er årsak til. Dersom en skade skulle ramme hund eller fører kan det ikke fremmes erstatningsansvar overfor arrangøren, med mindre skaden skyldes grov uaktsomhet fra arrangørens side.