Grunnkurs i Smeller kl. 2

Dette grunnkurset tar deg for alvor inn i hundens forunderlige verden av deteksjon, diskriminasjon og identifisering av lukter!


I kl. 2 må hunden kunne beherske øvelser der det er lagt inn negativer (forstyrrende ID-lukter). Skinn blir erstattet med bommulspads som luktbærer. Det forutsetter at hunden har forståelse for «smelleren» og har en sikker markering. I tillegg er det etablert gode forsterkere og belønningsstrategier, og hunden har høy motivasjon og arbeidsglede.

Dette er et praktisk og teoretisk kurs hvor vi i hovedsak jobber med:

* Ulike øvelser for diskriminering og identifisering av ID-lukt i forskjellige flervalgsbaner, karusell og plattform.

* Etablering og dokumentasjon av hundens stimuluskontroll.

* Håndtering og kontroll av lukt (positiver og negativer), luktbærere og søkeutstyr.

* Økt forståelse for lukt! (kontaminering, de-kontaminering, konsentrasjon, kontrast, persepsjon mm)

* Organisering, loggføring, kontrollere og analyse

* Vi ser på ulike treningsmomenter opp mot øvelsene i kl.2.

* Ferdigheter for å bli en bedre hundetrener

* og MYE mer!


Målgruppe: Du og hunden har deltatt på grunnkurs og kan øvelsene i smeller kl. 1. Du trenger ikke å ha konkurrert i Smeller eller ha opprykk til kl. 2, men hunden bør ha høy motivasjon, en god søksforståelse og markering.

Øvelsene og regelverket i Smeller klasse 2 finner du på : Smeller.no
Vi kommer til å gå igjennom dette på kurset.

Sted: Smellerhund Søkssenter, vi holder til i det grå Brakkehuset Killingrudalleen 12 i Solbergelva. Søk opp Smellerhund Søkssenter i Google Maps så får du veibeskrivelse rett i app’n!

Fredag kl.18-21

Lørdag kl.9-17

Søndag kl.10-18

Pris: 2900,- pr ekvipasje

Påmelding: post@smellerhund.no

Påmeldingen din er bindende. Ved avmelding 14 dager før kursstart gis 1/2 refusjon av kursavgift, 7 dager før kursstart gis ingen refusjon av kursavgift, men du kan selv ordne en erstatter hvis du blir forhindret til å delta, helt frem til kursstart

Ansvar i forbindelse med kurs: Kursdeltager deltar på eget ansvar og er selv ansvarlig for eventuell skade hunden er årsak til. Dersom en skade skulle ramme hund eller fører kan det ikke fremmes erstatningsansvar overfor arrangøren, med mindre skaden skyldes grov uaktsomhet fra arrangørens side.