Om Smellerhund Søkssenter

 Smellerhund_liten 

 

 

 

Vi holder til i flotte lokaler rett utenfor Drammen sentrum. Der disponerer vi over 1000 kvm, en rekke ulike møblerte rom, rom med bruskasser, oste-kasser og murstein, i tillegg til rom med søksplattform og rondell. Vi disponerer også flere andre store bygg i nærheten som gir mulighet for mer krevende søk.

Adresse: Killingrudalleen 12, 3057 Solbergelva

Smellerhund Søkssenter har helt fra starten i 2015 valgt å utdanne søkshunder rettet mot hundesporten SMELLER® klasse 1, 2 og 3 med alt det innebærer av ulike former for søksarbeid, spesialsøk og spor.
Vi tilbyr kurs i kl. 1 og kl. 2 , workshops og treningsveiledning i søksutvikling, kurs i Luktdiskriminering/ SMELLER® kl. 2 , sporkurs og kurs i Spesialsøk på plattform og rondell.

Ved forespørsler om kurs, kontakt: post@smellerhund.no  Eller ring Kamilla, mobil: 45456630

Instruktørene i Smellerhund Søkssenter:

Kursene hos Smellerhund Søkssenter har alltid to hundeinstruktører, som jobber sammen i team. Vi har  holdt ukentlig smellerkurs siden 2015 og utdannet mange hundre søkshunder.

Kamilla Langlien og Cathrine Christensen Aasheim er 2 av ca. 30 autoriserte instruktører og dommere i SMELLER® i Norge.  

Begge har lang erfaring og stor kompetanse på hund og søksarbeid. Kamilla og hunden hennes Myra ble Norgesmestere i Smeller 2017 ( 2. plass i 2015, 2016 og 2018). Kamilla er hundefører i Norske Redningshunder, med sin godkjente redningshund Myra. Cathrine konkurrerte i Smeller med sin hund Pepsi frem til den mistet hørselen helt.  Med tilrettelegging hadde Pepsi stor glede av søkstreningen helt til det siste. 

Kamilla og Cathrine er opptatt av samspillet mellom hund og eier. Hund og fører skal ha det gøy sammen og oppleve mestring og økt læring i de oppgavene de jobber sammen om! Gjensidig tillit, riktig belønning og lek skaper arbeidsvillige hunder.

Hunden skal fungere godt i familiens hverdag og aktiviteter. En hund som blir aktivisert og utfordret blir en glad og lydig hund. Med Smeller får hunden jobbe mentalt og blir balansert og fornøyd. Kamilla og Cathrine er meget engasjerte instruktører som virkelig tar vare på hver og en i gruppene sine og brenner for hundetrening generelt og SMELLER® /søksarbeid/redningshund spesielt!

Kamilla:

A godkjent redningsekvipasjenm 2017 kamilla og myra

Kamilla er utdannet hundeinstruktør hos Nordbys hundesenter og har holdt ulike kurs (valp, unghund, vidergående kurs, bronsjemerkekurs, barn og hund, sporkurs etc.) og treningsgrupper for  hos Nordbys siden 2010. Av yrke jobber hun som ungdomsskolelærer og har tilleggsutdanning i spesialpedagogikk.

Kamilla er aktiv i Norske Redningshunder og har redningshunden Myra og rekrutten malinois-tispen Thundra født sept/2019 som også trenes opp til å bli redningshund. I tillegg trenes hundene i spesialsøk og SMELLER®.   Tidligere har hun trent egne hunder i spor, rally-lydighet og lydighet.

Cathrine:

Cathrine har opparbeidet seg bred erfaring med hund og hundeadferd gjennom 30 år. Hun fikk sin første schæfer som 19 åring, og siden da har mye av livet dreid seg om trening av hund. Cathrine jobber som hundeinstruktør på Smellerhund Søkssenter og har holdt ulike kurs og treningsgrupper siden starten i  2015.  Til daglig jobber Cathrine som koordinator i et stort internasjonalt revisjonsselskap. Hovedoppgaven er administrativ støtte til leder og ledergruppe.  

Foruten søksarbeid er Cathrine opptatt av at hundeholdet skal være positivt og ikke bli en belastning i hverdagen. Miljøtrening og hverdagslydighet står hennes hjerte nært. Å bruke hverdagslige situasjoner og ulike miljøer til å utfordre hundene våre, er både spennende, krevende men mest av alt utrolig artig og lærerikt