Om Smellerhund Søkssenter

 Smellerhund_liten 

Vi holder til i flotte lokaler rett utenfor Drammen sentrum. Der disponerer vi over 1000 kvm, en rekke ulike møblerte rom, rom med bruskasser og oste-kasser, i tillegg til rom med søksplattform og rondell. Vi disponerer også flere andre store bygg i nærheten som gir mulighet for mer krevende søk.

Adresse: Killingrudalleen 12, 3057 Solbergelva

Smellerhund Søkssenter har helt fra starten i 2015 valgt å utdanne søkshunder rettet mot hundesporten SMELLER® klasse 1, 2 og 3 med alt det innebærer av ulike former for søksarbeid, spesialsøk og spor.
Vi tilbyr kurs i kl. 1 og kl. 2 , workshops og treningsveiledning i søksutvikling, kurs i Luktdiskriminering/ SMELLER® kl. 2 , sporkurs og kurs i Spesialsøk på plattform og rondell. Kursene hos Smellerhund Søkssenter har alltid to hundeinstruktører, som jobber sammen i team. Vi har  holdt ukentlig smellerkurs siden 2015. Kamilla Langlien og Cathrine Christensen Aasheim er 2 av ca. 30 autoriserte instruktører i SMELLER® i Norge.   Begge har lang erfaring og stor kompetanse på hund og søksarbeid. Kamilla og hunden hennes Myra ble Norgesmestere i Smeller 2017 ( 2. plass i 2015, 2016 og 2018). Kamilla er hundefører i Norske Redningshunder , med sin godkjente redningshund Myra. Cathrine konkurrerte i Smeller med sin hund Pepsi frem til den mistet hørselen helt.  Men med litt tilrettelegging har Pepsi fortsatt stor glede av søkstreningen. 

Ved forespørsler om kurs, kontakt: post@smellerhund.no

Eller ring Kamilla, mobil: 45456630

Kamilla og Cathrine, instruktørene i Smellerhund Søkssenter:

Bildet kan inneholde: 2 personer, personer smiler, hund, tre, utendørs og natur

A godkjent redningsekvipasje

Kamilla er utdannet hundeinstruktør og har holdt ulike kurs og treningsgrupper hos Nordbys Hundesenter siden 2010. Av yrke jobber hun som ungdomsskolelærer og har tilleggsutdanning i spesialpedagogikk.

Kamilla har en Golden retriever av jaktlinjer, som hun har trent opp og ferdig godkjent som redningshund i Norske Redningshunder høsten 2017. I tillegg trenes hunden i spesialsøk og SMELLER®.  Tidligere har hun trent egne hunder i Rally-lydighet og lydighet.
Kamilla er opptatt av samspillet mellom hund og eier. Hund og fører skal oppleve mestring og økt læring  i de oppgavene de jobber sammen om, og ha det gøy sammen! Gjensidig tillit og riktig belønning og lek skaper arbeidsvillige hunder.

Hunden skal fungere godt i familiens hverdag og aktiviteter. En hund som blir aktivisert og utfordret blir en glad og lydig hund. Med Smeller får hunden jobbe mentalt og blir balansert og fornøyd. Kamilla er en meget engasjert instruktør som virkelig tar vare på hver og en i gruppene sine og brenner for hundetrening generelt og SMELLER® /søksarbeid spesielt!

Kamilla konkurrerer i SMELLER® med sin hund Myra.

12 oktober 2018 kom de på 2. plass på Landsstevne i smeller kl. 1 (tidl. NM)  1.plassen gikk til Smellerhund’s Herman og Line!

Bildet kan inneholde: 2 personer, inkludert Kamilla Langlien, personer smiler, folk som står og hund

11 november 2017 ble de NORGESMESTER i Smeller kl.1!

nm 2017 kamilla og myra

nm 2016

Kamilla og Myra kom på 2. plass i NM 12 november 2016, med like mange poeng som 1. plass men med noen sekunder lengre søkstid totalt.

185

Kamilla og Myra kom på 2.plass i NM i Smeller kl 1.  31 mai 2015.